Jdi na obsah Jdi na menu
 


ODCHOV - vrh "G" - Offspring "G"

 

 

heartheart VRH "G"heartheart

 

MOMENTÁLNĚ MÁME VŠECHNA ŠTĚŇÁTKA ZADANÁ...

 

 

DATUM NAROZENÍ: 25.2.2020, celkem 7 štěňátek - 4 psi + 3 feny

 

OTEC: Adrenalin Warrior Soul ( Horus Warrior Soul x Samba Warrior Soul)

MATKA: Caila KEAKAI ( Comanche des Scorpions Itrépides x Jodie Warrior Soul)

 

 

VYBRANÁ OFICIÁLNÍ JMÉNA ŠTĚŇÁTEK:

KLUCI:  GREAT GURU, GROOVY GUY, GOODLY GANGSTER, GUARD OF GEM

HOLKY:  GLAMOUR, GLADNESS, GRACE

 

                 "REZERVACE"

Pohlaví / Barva stužky: Oficiální jméno: Rezervace:
PES - černá GUARD OF GEM ANO
PES - tm. modrá GROOVY GUY ANO
PES - sv. modrá GREAT GURU ANO
PES - zelená GOODLY GANGSTER ANO
FENA - červená  GLADNESS ANO
FENA - oranžová GRACE ANO
FENA - fialová GLAMOUR ANO

 

Vzhledem k okolnostem, které nám nastaly v souvislosti s virovou nákazou a v návaznosti na vyhlášení dočasné karantény, ruším všechna smluvená setkání se zájemci o štěňátka plánovaná na blížící se víkend. Uvidíme co přinesou další dny.... Nyní se soustředíme na pořízení fotek a videí, ať se prozatím alespoň takto může vrh "G" představit :-). Děkuji všem za pochopení !!! ... a věřím, že se budou štěňátka líbit!!!

 

 

22.4.2020

Den "D" nastal pro naše tři štěňátka, pro které si přijeli noví majitelé. Jako první odešla červená fenka GLADNESS. Dále následoval černý pejsek GUARD OF GEM a oranžová fenečka GRACE.

 

16.4.2020

Proběhlo 1. očkování a čipování štěňátek. Paní doktorku hezky přivítali, očuchali, tahali za nohavice a rozvazovali tkaničky od bot...ale zvládli jsme to :-) Teď budou štěnda ještě doma pěkně v klidu, abychom předešli možným nepříjemnostem v souvislosti s očkováním  a přechodem do nového domova, což nepochybně může být zátěžovou situace pro štěně.

 

13.4.2020

7 týden se chýlí ke konci.. prckové jsou úžasní, tak jak to má být - žraví, draví, hraví - jsou jak na klíček - mají obrovské zrychlení a pak najednou zhasnou jak svíčky :-) Pozorovat je je lepší než koukat na televizi :-)). Samozřejmě mají také režim - ráno před prací se vyvenčí, dostanou první nášup masa, pak celé dopoledne prospí, odpoledne po práci štěňátka z bedny vyhodíme ven, dostanou druhý nášup masa - zpravidla kosti/skelety, a až do večera střídavě lítají a odpočívají na zahradě, kde si s nimi hraje máma Caila, dohlíží na ně a učí je různým lumpárnám :-)). Venkovní hrátky vždy obohatí naše děti a zpovzdálí vše pozoruje zbytek smečky. Za tmy jdou opět domů do bedny, dáváme třetí nášup žrádla, opět maso, ale tentokrát s přídavkem aditiv. No a pak se všichni poskládají ke spánku a víceméně celou noc prochrní..  A co nás čeká v nadcházejících dnech? ... budeme opět odčervovat, dále očkovat a čipovat a pokud bude vše v pořádku, budou prckové pomalu odcházet do svých nových domovů.. Fotky 7 týdnů ZDE.

 

7.4.2020

Máme přesně 6 týdnů :-). Pár nových rychlofotek štěňátek na Rajčeti. A jedno video našich trhačů :-) 

 

3.4.2020

Tmavě modrý pejsek - GROOVY GUY - je rezervován a rovněž i černý pejsek - GUARD OF GEM..

 

3.4.2020

Dnešním dnem je zarezervovaná červená holčička - GLADNESS i oranžová fenečka, která dostala jméno GRACE :-)

 

2.4.2020

Dnešním dnem je zarezervovaný světle modrý pejsek - dostal jméno GREAT GURU a fialová holčička GLAMOUR :-).

 

1.4.2020

Štěňátka mají přesně 5 týdnů - už jsou to řádní rošťáci... začínají první honičky a souboje o "něco", hromadné pranice, zákeřné výpady ze zálohy na ostatní ... a ty kousance do ocásku a ušiček - to je největší zábava :-)). Pár fotek najdete ZDE.

 

31.3.2020

Dnešním dnem je zarezervovaný tmavě zelený pejsek, dostal jméno GOODLY GANGSTER :-).

 

29.3.2020

Teplý a slunečný víkend je u konce, štěňátka si užila čas na zahradě a pobyt venku se nám prodlužuje, zpět do bedny se jim moc nechce.. Máma Caila už na ně jen dohlíží a uklízí, hraje si s nimi, občas výchovně zasáhne, ale už nekojí, občas nechá někoho cucnout, ale jejich zoubky a drápky jsou tak ostré, že před kojením spíše utíká. Proběhlo další kontrolní převážení a také v pořadí již druhé odčervení vrhu. 

 

 

27.3.2020

Štěňátka dnes měla velký den - odpoledne se poprvé podívala ven na zahradu - bylo nádherně a teplo a tak jsme hned využili příležitosti - stačilo jen otevřít  balkónové dveře dokořán a partička byla pryč :-). Dobrou hodinu všichni dováděli na sluníčku a prozkoumávali venkovní svět - jak chutná tráva a jak hlína, jak zpívají ptáci, štěkot ostatních psů ve výběhu a dokonce i zvuk projíždějících motorek na hlavní cestě :-) Po takovém sportovním výkonu dostali prckové výbornou papku z mletého masa a kuřecích srdíček a pak totálně odpadli :-). Pár fotek ZDE a první kraťoučká videa ZDE a ZDE. Další pak budou postupně vkládána na www.youtube.com, najdete je pod názvem Litter "G" first time outside.

 

24.3.2020

Dnes jsou štěňátkům 4 týdny, už je na ně hezká podívaná - hrají si spolu, perou se a okusují...poznávají nejbližší okolí, zatím tedy jen v domě. Jakmile se oteplí a začne nám zase svítit sluníčko, budeme trávit čas venku. Přechod z mateřského mléka na syrové masíčko byl bezproblémový, jen kultura "stolování" nám chybí - od masové papky jsou od hlavy až po ocas :-)). Nově jsme také pořídili označovací obojky, hlavně proto, aby si zvykli na "něco" kolem krku. Trošku jsme pomíchali barvičky, protože výběr v místním obchodu je momentálně trošku omezený.. Fotky prcků jak samostatně tak společně ZDE.

 

16.3.2020

Aktuálně máme volnou 1 holčičku a 2 pejsky, ostatní štěňátka jsou již ústně zamluvena. V případě zájmu nás můžete kontaktovat. Budeme rádi za osobní setkání, ke konci března už bude možno přijet se na prcky podívat :-)

 

15.3.2020

Dnes jsme museli definitivně vybrat všem oficiální jména a zaslat požadavek na zápis do plemenné knihy. Také jsme pořídili nějaké fotečky štěňátek, které budou brzy umístěny do naší fotogalerie na Rajčeti.

 

13.3.2020

Čas běží a prckům už táhne na třetí týden. Všichni byli poprvé řádně odčerveni samozřejmě i s maminou a zase jsme kontrolně převážili - zatím se jeví vrh jako vyrovnaný, nikdo zásadně nepřevyšuje ostatní a naopak nikdo není pozadu. Už všichni chodí, i když chůze je ještě nejistá a tím srandovní :-) "Géčka" už koukají na svět, prořezávají se zoubky a začínáme s prvními příkrmy - syrovým masíčkem :-)

 

6.3.2020

Štěňátka dnes mají 10 dní od svého narození. Všechna rostou doslova v očích  - opět  proběhlo jejich převážení a výsledky jsou velmi příjemné. Už se pomalu snaží stavět na nožičky, hlavně když ucítí svou mámu  v bedně :-) ... a také očička již nejsou zcela slepená a začínají se jim otevírat. Je úžasné pozorovat ty pokroky !! 

 

29.2.2020

Proběhlo druhé kontrolní převážení štěňátek... všechna mají váhové přírůstky, všechna prospívají. Pomaličku přemýšlíme o jménech pupíčků :-)

 

26.2.2020

Dnes jsme štěňátka převážili, ať víme, zda všechna od porodu přibývají na váze a zda jsou přírůstky v normě. Zatím je v bedně klid, jen se papká a spí na střídačku, maximálně se ze spaní kňnukne nebo zavrčí :-) 

 

"JAK ROSTEME"

Pořadí:  Pohlaví:  Barva stužky: Váha 2. týden Váha 5. týden Váha x. týden
1. Fena červená 1740 g 3392 g  
2. Pes zelená 1858 g 3479 g  
3. Fena fialová 1730 g 2987 g  
4. Pes modrá 1935 g 3559 g  
5. Fena oranžová 1870 g 3430 g  
6. Pes sv.modrá 2341 g 4066 g  
7. Pes černá 2020 g 3645 g  

 

"NAROZENÍ"

Pořadí: Čas: Pohlaví: Barva stužky: Porodní váha: Váha+24h: Váha+72h: Váha+10:
1. 02:03 h Fena červená 483 g 579 g 987 g 1350 g
2. 02:29 h Pes zelená 429 g 521 g 760 g 1335 g
3. 03:19 h Fena růžová 390 g 479 g 720 g 1182 g
4. 03:39 h Pes modrá 430 g 532 g 870 g 1352 g
5. 04:52 h Fena oranžová 464 g 576 g 891 g 1340 g
6. 06:20 h Pes sv.modrá 509 g 610 g 989 g 1576 g
7. 07:01 h Pes pistáciová 389 g 524 g 920 g 1560 g

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25.2.2020

Narození štěňátek jsme očekávali na základě předchozích zkušeností už o víkendu 59.den od krytí. Caila si však dala na čas a napínala nás nejen celý víkend, ale i celé pondělí, kdy byla neklidná, pokňukávala, vyhledávala více náš kontakt a v porodní bedně horlivě hrabala.. Po probdělé noci se tedy v brzkých ranních hodinách 25.2.2020 prodralo na svět první štěňátko... porod postupoval plynule, bez komplikací a bez nutnosti jakkoliv ji pomáhat. Poslední kluk přišel na svět po sedmé hodině ranní. Caily je to první vrh, takže jsme byli malinko nervózní jaká máma bude a jak se se svou novou rolí popasuje, protože je to neposedná, velmi aktivní a dovádivá fenka, ale je skvělá, úplně zkrotla :-) Od štěňat se nechce ani hnout, vzorně je opečovává, krmí a drží v čistotě. 

Všechna štěňátka jsou od narození vitální, po prvních okamžicích se hned draly k mamině na mlíčko a do tepla. Následovalo první vážení a označení stužkami a letmá kontrola hlavního znaku Beaucerona - přítomnosti paspárků. Zatím se jeví všechna štěňátka jako standardní.  

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pro Cailu jsem měla pro její první vrh vybrané 2 jiné možné ženichy, nakonec však sváteční vánoční čas rozhodl o uskutečnění krytí domácího, které jsem chtěla realizovat jako Caily poslední a z tohoto spojení si pak nechat potomka..

 

Caila KEAKAI jako import ze Španělska obohatila naší smečku v roce 2015, kdy jsme chtěli zkusit fenku odlišnou charakterem rodokmenu (Constance a Happy jsou exteriérová spojení) za účelem především výcvikovým, účasti na výstavách nebyly v plánu.  Vybrali jsme štěně ze spojení Jodie WS - práce v profi ostraze, hlídání objektů a Comanche des Scorpions Intrépides - ringový pes. 

Caila je z hlediska exteriéru plnochrupá, skus nůžkový, korektní pálení, spíše drobnější kostry, avšak je dobře osvalená, má sportovní funkční tělo, povahově velmi šikovná a nadějná fenka, velmi hravá, kontaktní, se zájmem o kořist, byla manželem rozpracována pro IPO sport, avšak z nedostatku času se zatím její potenciál nepodařilo na zkouškovém poli proměnit..

 

Adrenalin Warrior Soul - 3 letý otec současného vrhu "G" je psem velmi temperamentním a osobitým, silným a nebojácným, projevujícím se spíše dominantně, typický samec. "Daren" je větší pes silné kostry, plnochrupý, s klešťovým skusem, korektního pálení. 

Do naší CHS přišel v roce 2017 jako plánovaný nástupce Dagasse z Dorky, aby se stal ochranitelem celé naší smečky a taky parťákem pro mé volnočasové aktivity. Jeho otec Horus Warrior Soul je starší rustikální typ beaucerona s pevným charakterem, jeho matka Samba Warrior Soul je v současnosti jednou z pár nejúspěšnějších beauceronů, může se pyšnit nejvyššími zkouškami v záchranařině, je výborná rovněž při všestranném výcviku, prověřená množstvím velkých úspěchů ze závodů a soutěží.

 

Věřím, že "Daren" bude mít co předat a bude zde přidanou hodnotou dobrého základu Caily potomků. Oba  jedinci jsou z hlediska DKK zdraví, prostí dysplazie kyčelních kloubů. Osobně jsem na tento vrh velmi zvědavá, na povahy štěňat ve srovnání se štěňaty po předchozích fenkách. Domnívám se však, že budou určena opravdu aktivním majitelům, kteří umí se psem zacházet, ví co potřebuje a jak "funguje". Zde bych apelovala na důslednost při výchově, hlavně psa nepolidšťovat a tím tak předejít možným problémům při výchově a celkově ve společném soužití. To by měl mít na paměti každý budoucí majitel zvířete napříč všemi plemeny :-)